Select Page

Učenci prve triade smo obeležili teden otroka.  Vsak dan je bil nekaj posebnega, še posebej za naše prvošolčke.

V ponedeljek smo imeli prvi naravoslovni dan. Obiskale so nas medicinske sestre in otroke učile o zdravi prehrani ter zdravem življenjskem slogu. Posebno pozornost smo namenili umivanju zobkov.

V torek je bil na vrsti kulturni dan, v okviru katerega smo se pogovarjali o medsebojni pozitivni komunikaciji, dobrih odnosih in reševanju konfliktov.

Sredo smo namenili prometu in tako na našem tehniškem dnevu pripravili cesto iz kock ter narisali prometne znake. S kolesi – gokardi smo se preizkusili, kako se znajdemo v prometu.

V četrtek so nas obiskali vojaki in gasilci. Vojaki so za nas pripravili poligon in vsak od nas se je po svoje trudil, da ga je najhitreje opravil. Ni bilo lahko, ampak smo zmogli. Kasneje so nas gasilci povabili na ogled gasilske opreme, ki jo imajo v svojem gasilskem avtomobilu. Bili so zelo prijazni in so nas povabili, da si lahko kakšno popoldne ali čez vikend skupaj s starši pridemo na gasilsko postajo pogledat dodatno opremo.

Petek pa je bil za nas res pomemben dan. Naši prijatelji iz osmih razredov so za nas pripravili sprejem v šolsko skupnost naše šole. Zapeli smo šolsko himno ter pesem »Ko si srečen«. Skupaj s prijatelji osmošolci smo zaplesali račke. Odgovoriti smo morali tudi na nekatera težka vprašanja. Ponosni smo, da smo na vsa poznali odgovore. Že tako lepo vzdušje je s petjem popestril še mladinski pevski zbor. Ob pomoči naših novih prijateljev smo se razgibali na poligonu.

Na koncu nas je šola obdarila še s slikanico, majico in medaljo.

Vsem, ki so sodelovali pri pripravi programa, se prvošolčki skupaj z učiteljicami iskreno zahvaljujemo.

Dostopnost