Select Page

V pripravi…

MEDPREDMETNA EKSKURZIJA V AVSTRIJSKI GRADEC ZA UČENCE 4. IN 5. RAZREDOV
Učenci 4. in 5. razredov bodo obiskali muzej FRIDA in FRED v Grazu. Razstava Die Tüftelgenies je namenjena mladim od 8. leta dalje. Posvečena je izumom in iznajdbam, genialnim idejam izumiteljev, ki so do nekaterih dognanj prišli po dolgem in napornem raziskovanju in do drugih čisto po naključju. Kdo je izumil avto, kolo, zadrgo…? Kakšna je bila pot od ideje do končnega izdelka? Vse to in še veliko več bodo učenci izvedeli, ko se bodo podali na raziskovanje zanimive razstave.
V bližnjem parku se bodo sprostili in skozi premagovanje različnih ovir urili svoje motorične spretnosti.
Ekskurzija je medpredmetno obarvana. Učenci bodo usvajali in raziskovali vsebine iz različnih predmetov: družba, naravoslovje in tehnika, tuji jezik, šport.
Strošek ekskurzije (vstopnina 4€ / učenca, prevoz) poravnajo starši. Program je bil predstavljen staršem na roditeljskem sestanku.
Koordinatorica ekskurzije: Romana Zupančič

EKSKURZIJA UČENCEV V MOTORIKPARK V GAMLITZ
V okviru izbirnega predmeta izbrani šport v 8. in 9. razredu in neobveznega izbirnega predmeta šport v 4. in 5. razredu načrtujemo izvedbo obiska parka motorike v avstrijskem Gamlitzu. Park je sestavljen iz velikega števila raznovrstnih spretnostnih ovir, ki jih lahko otroci na najrazličnejše načine premagujejo. Ker je večina ovir na višini do 0,5 metra, so tudi varne. Učenke in učenci s premagovanjem teh ovir razvijajo svoje psihomotorične sposobnosti. Navodila in druge naloge so v slikovni obliki in nemškem jeziku, tako bodo vadili tudi praktično uporabo tujega jezika.

EKSKURZIJA UČENCEV NA NEMŠKO GOVOREČE PODROČJE
Da bi učenci imeli možnost spoznati dežele, katerih jezik se učijo, se bomo v mesecu oktobru 2016 popeljali v sosednjo Avstrijo. Ekskurzija je namenjena tudi učencem izbirnega predmeta astronomija, saj si bomo v Minimundusu ogledali predstavitev v planetariju.
Ekskurzijo financirajo starši. Da bi zmanjšali stroške, bomo za pomoč prosili šolski slad.

Koordinatorice ekskurzije: Romana Zupančič, Sabina Ozmec, Romana Šabeder

ZAKLJUČNE EKSKURZIJE (1. JUNIJ 2017)
1. razred: CELJE – ogled otroškega muzeja Hermanov brlog z delavnicami, ogled Celjskega gradu, Šmartinsko jezero
2. razred: LJUBLJANA – sprehod po mestnem jedru z ogledom znamenitosti , obisk živalskega vrta Ljubljana
3. razred: KOROŠKA – Mežica-ogled rudnika, ogled cerkve sv. Jurija na Legnu, Mislinjska dolina
4. razred: LOGARSKA DOLINA – jama Pekel, Mozirski gaj, Logarska dolina-slap Rinka
5. razred: PREKMURJE – Filovci – ogled panonske hiše in lončarstva, Bogojina, Lendava – ogled mumije Hadika v cerkvi sv. Trojice in stolpa Vinarium, ogled živalskega vrta SIKALU ZOO (pri Radencih)
6. razred: NOTRANJSKA – Postojnska jama, grad Snežnik, Cerkniško jezero- ogled makete in vožnja z lojtrnikom
7. razred: GORENJSKA – Radovljica – Čebelarski muzej, Vrba – Prešernova hiša, Bled – ogled , Bohinj – slap Savica
8. razred: DOLENJSKA – ogled gradu Turjak, Rašica – Trubarjeva domačija, adrenalinski park Otočec, vožnja v smeri Krško – Olimje – ogled najstarejše lekarne in čokoladnice
9. razred: PRIMORSKA – Adrenalinski park Postojna, Lipica, Piran, solinarski muzej, Portorož – prosto za kopanje

Related Images:

Dostopnost