Select Page

OTROŠKE OČI VIDIJO VSE …

V okviru literarnega in likovnega natečaja za Frkolinove nagrade je na OŠ Rače nastala kratka gledališka predstava z naslovom OTROŠKE OČI VIDIJO VSE

Pred nastankom predstave sem se ukvarjala z naslednjimi vprašanji:
1. Kako otroci doživljajo odnose v svetu okoli nas?
2. Kako otroci doživljajo odnose znotraj naših družin?
3. Kako otroci doživljajo odnose znotraj sebe?

Predstava govori o tem, da živimo v času, ko srečujemo v šolah, na cesti ali pa pravzaprav pri nas doma vse več nemirnih, razdražljivih, notranje nezadovoljnih in utrujenih ljudi. V takšnih situacijah se pogosto tudi odrasli vedejo nekontrolirano. (Problemi v službi, pomanjkanje časa za pogovor z znancem, preveč dela … ) Otroci vse to spremljajo, opazujejo in se učijo.
Ne pozabimo: OTROŠKE OČI VIDIJO VSE. In …, kar se Janezek nauči, to Janez zna.
To je predstava, ki odstopa od klasičnih gledaliških predstav v tem, da vsebino igre izražajo z gibanjem in s petjem melodije. Z različno višino glasov, različnim tempom petja ter čustveno obarvanostjo glasu pritegnejo gledalčevo pozornost in ga zasvojijo z melodijo.
Po sproščenem in samozavestnem nastopu na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Mariboru, smo se uvrstili na Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije, kjer smo prejeli zlato priznanje. (Igralci: Nino Jernejšek, Naja Šalamun, Jan Ančevski, Urška Repolusk, Brin Tacer Grbec, Nuša Vogrin, Hana Vezjak in Maruša Gorkič )
Kasneje smo nastopili še na osnovnih šolah v Štajerski regiji, ki so nas povabile. V veliko čast nam je bilo, da smo nastopili tudi na uvodnem srečanju za učitelje mariborskih in ob mariborskih šol v veliki dvorani SNG v začetku šolskega leta 2014/2015.
Našo predstavo si je kasneje ogledala tudi gledališka ocenjevalka, Andreje Kovač, ki nam je priporočala, da se brez zadržkov prijavimo na festival v tujini. Prijavili smo se na festival in bili izbrani.

Mentorica: Petra Pipenbaher

Related Images:

Dostopnost