Select Page

Pust, pust lačnih ust …

Na pustni torek smo na Osnovni šoli Rače izvedli tehniški dan, ki je bil zelo ustvarjalen. Učenci so se seznanili, kako se pust praznuje na Slovenskem ter katere jedi so za ta čas in naš kraj značilne.

Vrhunec dogajanja je zagotovo predstavljalo nepozabno pustno rajanje, kjer smo se vsi predali domišljiji in zabavi. Otvoritev le tega smo prepustili skupini kurentov iz Hotinje vasi. Ta mogočna bitja so zelo razveselila našo šolsko skupnost.

Sledila je predstavitev pustnih mask, plesnih, igralskih in pevskih talentov po posameznih razredih. Skupaj smo ustvarili pravo pustno pravljico.

Vsak razred zase je pripravil svojo prav posebno in edinstveno kratko predstavo. Mlajši člani naše šolske družine so se ta dan našemili po lastnih željah. Zapeli in zaplesali so ob ritmih različnih pustnih pesmi. Dogajanje so popestrili tudi z deklamacijami.

Učenci predmetne stopnje so imeli nekoliko težjo nalogo, saj so se na pustnem rajanju predstavili kot razredne skupinske maske. Skupno sodelovanje in načrtovanje je učence zelo povezalo. Poskrbeli so za odlično zabavo.

Na izviren način so se nam predstavili ZASPANCI, ki so pokazali, da tudi v spanju lahko ustvarimo čarobne trenutke. S sodobnimi ritmi in trendi so bili MODEREN RAZRED poseben navdih za vse sodobne pustne ustvarjalce. V ritmu »Macarene« so nas k skupinskemu plesu nagovorili MEŠANČKI. PRVOŠOLČKI (sedmega razreda) so nas odpeljali na morje, kjer smo v družbi teh pomorščakov pluli po valovih smeha in radosti. Za posebno presenečenje so poskrbeli ŠKREBLINI, ki so se prelevili v učitelja biologije. Na rajanju pa niso manjkali SMRKCI – ti modri možici so poskrbeli za »smrkastično« veseljačenje. Za divjo akcijo so poskrbeli FBI-AGENTI. Iz divjega sveta kriminala pa smo se odpravili v pravljično deželo PALČKOV.

Na pustni pisti so kot zadnje nastopile še RAČKE (učitelji), ki so z baletnim izsekom nasmejale ter popestrile naš pustni ples.

Vsakemu posameznemu razredu čestitamo za izvirne ter zabavne predstavitve, s katerimi ste pokazali veliko domišljije. Vsi smo bili nagrajeni z odlično zabavo. Tokrat smo tekmovali v smehu in dobri volji. Naša največja nagrada je bila izkazana v sodelovanju in prijateljstvu.

Posebej bi se želeli zahvaliti za pomoč in sodelovanje prostovoljkam Medgeneracijskega centra DANice Rače – Fram ter kurentom.

Skupaj smo ustvarili nepozaben dan.

FOTOGRAFIJE

VIDEO

Dostopnost