Select Page

Z istoimenskim naslovom so nas letos za ustvarjanje motivirali organizatorji 35. forma vive v Malečniku. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Maribor in Zveza kulturnih društev Maribor sta v sodelovanju z Osnovno šolo Malečnik 12. in 13. oktobra 2023 organizirala tradicionalno bienalno Osnovnošolsko kiparsko srečanje Malečnik 2023.

Udeležence sta uvodoma pozdravili Nevenka Kovačič, strokovna programska sodelavka JSKD OI Maribor, in Nika Lopert, učiteljica LUM na OŠ Malečnik, ki sta hkrati otvorili srečanje ter učence povabili k ogledu dveh razstav: kiparske razstave lesenih izdelkov rezbarske in modelarske likovne sekcije Društva Hoja Hoče in razstave ilustracij Nike Lopert v mladinskem romanu Pred katastrofo.

Na srečanju so z bati, dleti in žagami spretno rokovali naši likovno nadarjeni učenci Karolina Korez, Talia Marie Zidanšek in Andraž Črešnik. Strokovni vodja in mentor srečanja je bil akademski kipar Marjan Drev, ki je z mladimi umetniki delil svoje bogate izkušnje in jim ponujal številne rešitve za izdelavo lastnih kiparskih zamisli. Pri obdelavi lesa so učencem pomagali še hoški rezbarji in modelarji.

Sonce, ustvarjalnost, nova prijateljstva, veliko žagovine, nove kiparske veščine … Vse to je zapisano v trajni spomin vseh sodelujočih.

FOTOGRAFIJE

Dostopnost