Select Page

Tokratni izziv nas je poslal na likovno področje. Nalogo smo pričeli izvajati že v mesecu septembru, ko smo skupino učencev, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, odpeljali na razstavo likovnih del in stvaritev sodobnega ustvarjalca. Učenci so imeli priložnost srečati se z umetnikom Andrejem Štularjem in si pod njegovim vodstvom ogledati razstavo njegovih del objavljenih v knjigi Srečko Kosovel & Andrej Štular: Ostri ritmi. Na voljo so imeli tudi čas za samostojni ogled in poiskati tista dela, ki so jim bila blizu, da jih bodo kasneje poustvarili in fotografirali.

Z raziskovanjem likovnih del so nadaljevali tudi v šoli. Učenci izbirnega predmeta likovnega snovanja in RAP eTwinninga so obiskali spletne strani dveh največjih umetnostnih galerij v Sloveniji: Narodna galerija v Ljubljani in Umetnostna galerija v Mariboru.

Z iskanjem po spletnih straneh so prišli do izbora fotografij nekaterih likovnih del naših zelo pomembnih umetnikov. Tako so se odločili, da bodo predstavili naslednja dela in njihove stvaritelje:

  • Ivana Kobilca: Kofetarca
  • Ivana Kobilca: Deklica v rdečem brezrokavniku
  • Ivan Kos: Deklica z oranžo
  • Anton Nowak: Portret deklice
  • Andrej  Štular: Delo iz knjige Ostri ritmi

Po izbiri del so morali le-ta poustvariti tako, da so se sami postavili v položaj kot na sliki in pri tem uporabiti ustrezne rekvizite, da bi se čimbolj približali originalu. Pri tem je bilo veliko smeha. Ko so bili zadovoljni s položajem, so se fotografirali.

Ob koncu smo uredili virtualno razstavo fotografij poustvarjanja likovnih del iz vseh šol, ki sodelujejo v našem Erasmus+ projektu.  Ogledate si jo lahko na naslednji povezavi:

https://www.artsteps.com/view/63e23d76b0ffd09dca1a2aa3

 

 

Dostopnost