Select Page

Kmalu po novem letu smo se z mlajšimi učenci skupine eTwinning odpravili na ogled arhitekture našega kraja. Najprej smo se pogovorili, katere so stavbe, ki bi jih učencem iz partnerskih šol želeli predstaviti kot pomembne v našem kraju.

Najprej je bil na vrsti grad. Do njega vodi majhen most preko potočka. Je zelo lep ravninski grad z dvema okroglima stolpičema, še posebej pa je zanimiv, ker ima obliko ključa.

Zatem smo se  odpravili do cerkve. Cerkev je razmeroma mlada, saj so prvotno stavbo postavili šele 1967 leta, kasneje pa jo še dograjevali. Cerkev ima lepa vitražna okna.

Učenci so menili, da je za kraj pomembna stavba tudi gasilski dom. Ta je trenutno v obnovi, kljub vsemu pa je pritegnila njihove poglede.

Za konec so otroci povedali, da je njim najbolj pomembna stavba naša šola. Ta zgradba je nastala leta 1885 in se je od takrat velikokrat dograjevala.

Pred stavbo stoji spomenik NOB, ki je bil odkrit leta 1957. Na njem so zapisani padli borci za svobodo.

Terenski del naše naloge je tako bil končan. Čaka nas le še urejanje skupnega dokumenta, s katerim bomo prikazali fotografije, ki smo jih posneli tekom raziskovanja arhitekture. Učenci bodo tako skozi prikazali, kaj jih je najbolj pritegnilo v Ljubljani, Mariboru in Račah.

Dostopnost