Select Page

RAZBURLJIVO POTOVANJE V ČAROBNI SVET KNJIG IN DRUŽENJA

V času, ko se vse več govori o pomenu branja in razvoju domišljije pri mladih, smo na Osnovni šoli Rače 19. aprila pripravili nepozaben Večer branja. V goste smo povabili učence ter učitelje Osnovne šole Fram, da bi skupaj ustvarili dogodek, namenjen najboljšim bralcem in pripovedovalcem od 1. do 9. razreda. Skupaj smo se prepustili čarom knjižnega sveta in ustvarjalnosti.

Program Večera je bil poln raznolikih dejavnosti, ki so nagovarjale različne okuse in interese učencev.

OD IDEJE DO KNJIGE: Učenci so imeli priložnost, da se družijo z avtorico knjige »12 izvirnih basni«, Ksenijo Pečnik, ter spoznali pot, ki jo knjiga prehodi od zamisli do končnega izdelka.

MAVRIČNA ČAROVNICA SE PREDSTAVI: Avtorica knjig »Mavrična čarovnica« in »Zmečkano srce« je navdušila učence s svojimi zgodbami ter ustvarjalnim procesom pisanja.

BRALNI KVIZ: Učenci so lahko preizkusili svoje znanje, ki so ga pridobili s pomočjo branja različnih knjig, in se pomerili v zabavnem kvizu.

ČAROBNA KUHINJA: Spoznavali smo različne zdravilne rastline, jih tipali, vonjali in uživali v čaju ter pisanih krofih. Ob tem so učenci prisluhnili pravljici »Zelišča male čarovnice«.

ČAROBNO DREVO: Učenci so se naučili, kako si pripraviti čarobni kozarček z bleščicami, ki jim bo v pomoč pri umirjanju in sproščanju, ter izvajali vaje čuječnosti.

BRALNI KOTIČEK: Knjižnica je zaživela v novi »luči«, ko smo jo popolnoma zatemnili in okrasili z zvezdicami. Učenci so odkrivali skrite bralne kotičke, se udobno namestili ter se s svetilkami v rokah podali na čarobno pot raziskovanja po knjižnici in svetu domišljije.

Večer branja je svoj vrhunec doživel z magično predstavo čarodeja Sam Sebastiana, ki nam je pokazal, da je vse mogoče, če verjamemo v čarobnost knjig in domišljije.

Ob koncu večera smo bili vsi bogatejši za nova doživetja, znanja in spomine. Večer branja na Osnovni šoli Rače je bil zagotovo nepozaben dogodek, ki je navdihnil tako učence kot tudi učitelje k novim bralnim podvigom in raziskovanju čarobnega sveta knjig.

Zapisala: Martina Brodej

Dostopnost