Select Page

Šolska ograja se večkrat na leto prelevi v naš razstavni pano. Projekt smo poimenovali OGRAJA DOGAJA. Ne »dogaja« pa le ograja, ampak »dogaja« se tudi na naši šoli, saj so v projekt zajeti vsi učenci, ki si z veseljem med seboj pomagajo, učitelji ter ostali delavci šole. Veseli smo, da lahko na tak način utrip našega življenja in dela v šoli ponosno pokažemo širši javnosti.

V mesecu maju je Čebelarsko društvo Rače prejelo v uporabo UČNI ČEBELJNJAK. Učni čebelnjak stoji na južni strani Gradu Rače in je namenjen predvsem učencem, ki si želijo nabrati nekaj čebelarskega znanja. In tako se je porodila ideja, da v projektu Ograja dogaja pozornost namenimo čebelam in žuželkam. Zavihali smo rokave in se lotili barvanja kamenčkov, ki so se preoblikovali v čebelice, rožice, travnike …, izdelovali smo čebelice iz odpadnih materialov, poslikali smo panjske končnice ter izdelali prave hotele za žuželke.

Bili smo pridni kot čebelice in se veliko novega naučili. Predvsem pa smo se držali odličnega slovenskega pregovora: »Učimo se pri čebelah: pridnost bogati, pogum krepi, enotnost nas napravi močne.«
Vabljeni k ogledu naše razstave.

Zapisali učenki vzgoje za medije:

Klara Antonija Popović, Sara Smailović,
učiteljica: Martina Brodej

Dostopnost