Select Page

V petek, 21. 10. 2022, in soboto, 22. 10. 2022, se je 44 učencev, od 5. do 9. razreda, udeležilo tabora za nadarjene in astronomskega tabora. Učence smo najprej pozdravili učitelji in organizatorica tabora, nato pa se je pričel pester program, ki so ga soustvarjali učitelji.

Učenci so z mislimi odpotovali v poetične vode, kjer je izpod prstov učencev nastala SMS poezija, ki že krasi šolski hodnik. Skupina učencev je programirala svoja vozila na Lego robotiki. Astronomi so se preizkusili v izdelovanju raket, ki so jih ob zaključku tabora spuščali v zrak, svojo kreativnost pa so spet drugi sproščali in ustvarjali z litografijo.  Učenci so med drugim izdelali sončni sistem. Na delavnici zabavne kuharije so učenci pod budnim očesom učiteljice vsem udeležencem tabora pripravili okusno večerjo. Žal pa nam vreme spet ni bilo namenjeno za opazovanje nočnega neba. Le-  to se bo v okviru astronomske dejavnosti izvedlo naknadno.

Manjkalo pa ni niti fizičnega gibanja. V soboto, po zajtrku, smo se razgibali v šolski telovadnici, sledile so socialne igre, s katerimi smo krepili medsebojne odnose in razvijali komunikacijo v skupini.

Pod vodstvom učiteljev mentorjev so učenci pokazali svoje veščine in talente, hkrati pa so izkoristili priložnost za druženje.

Piko na i sta na taboru postavili sobotni predstavitvi izdelkov, ki so jih učenci vestno pripravljali tekom tabora.

Učenci so skozi evalvacijo povedali, da jim je bil tabor zelo všeč, čeprav smo zaradi zasedenosti velike telovadnice bili “prikrajšani “ za več gibanja.

Utrinke pa si le oglejte v galeriji fotografij: FOTOGRAFIJE

Pripravili:

Tamara Gomaz, organizatorica tabora za nadarjene

Katja Stopar, pedagoginja

Dostopnost