V torek, 26. 9. 2017, smo osmošolci, spoznali in prvič obiskali naše male prijatelje iz 1. razreda. Ker nas je osmošolcev manj kot prvošolcev, imamo nekateri po dva prijatelja. Prvošolcem smo pripravili kazalo za knjige s svojim podpisom in knjižico, v katero si bodo zapisali črke abecede.

Najprej smo se napotili v 1. a razred. Ko smo prvič vstopili v razred, smo bili starejši kakor mlajši prijatelji nervozni, kako se bo vse skupaj odvilo ter koga bomo spoznali. Kakor mi, so se tudi prvošolci pripravljali na prvo srečanje, narisali so nam risbice. Takrat smo se tudi prvič srečali, se predstavili ter si izmenjali darila. Mali so bili presenečeni in veseli svojega darila, tako tudi mi.

Ko smo končali s srečanjem v 1. a razredu, smo se napotili v 1. b razred. Tudi učenci ter učitelji 1. b razreda so se pripravili na naš obisk. Poiskali smo svoje prijatelje ter se tudi njim predstavili. Nato nam je učiteljica razdelila roke iz papirja, prvošolcem pa manjšo, nam večjo. Na obe roki smo se podpisali in še zraven kaj narisali in si jih prilepili v zvezek. Ko smo se poslovili ,smo si obljubili, da se bomo med odmori in med drugim prostim časom družili.

Novinar: Tian Strmšek, 8. a

FOTOGRAFIJE