Select Page

V sredo, 3. 10. 2018, smo vsi komaj čakali, da bomo obiskali podjetje  v Neuroth v Avstriji, kjer izdelujejo slušne aparate.

Zjutraj smo v šoli malicali in nato smo se odpravili na avtobus, kjer nas je pričakala učiteljica Romana. Na avtobusu nam je bilo malo dolgčas, saj smo se vozili slabo uro. Po dolgočasni vožnji smo končno prispeli do Neurotha. Najbolj smo bili presenečeni nad okolico, ki je bila za tovarno dokaj nenavadna.

V predprostoru smo kar nekaj časa opazovali akvarij z ribami. Najprej so nas naši gostitelji povabili na manjšo malico, mi je seveda nismo odklonili. Zelo smo se razveselili tega, da so nas v jedilnici čakali mafini. Ko smo se okrepčali so nas odpeljali ven, kjer sta dva sošolca stopila k velikemu ušesu, ostali pa k drugemu. Sošolca sta se tiho pogovarjala pred ušesom, mi pa smo slišali čisto vse, kljub temu da sta bila od nas oddaljena celih sedem metrov. Nato so nas odpeljali do laboratorija, kjer smo opazovali, kako brusijo maso iz katere nastanejo slušni aparati. Po ogledu laboratorija smo se lahko poigrali z računalniki in poskušali oblikovati slušne aparate. Vsak si je lahko vzel ušesni čep za spomin.

Naslednji laboratorij, kjer izdelujejo slušne aparate, smo si hitreje ogledali. Po ogledu smo šli v jedilnico, kjer smo pojedli še zadnje mafine. Pokazali so nam še nekaj reklam. Nato smo se našim gostiteljem zahvalili z majhno pozornostjo. Seveda je tudi vsak izmed nas dobil bonbone, pobarvanko in blok. Zahvalili smo se za gostoljubje in za zanimiv ogled tovarne ter se odpravili na avtobus, ki nas je popeljal proti domu.

Za ogled tovarne Neuroth se moramo zahvaliti družini Dobnik, ki nam je omogočila prevoz v Avstrijo in ogled podjetja, kjer smo spoznali slušne aparate in poklice, ki so v takšni tovarni potrebni.

Ajda Pivec, 4.B

FOTOGRAFIJE