Select Page

Zjutraj smo šli na zajtrk, nato pa se z avtobusom odpravili v Brezulo. Že v šoli smo se razdelili v skupine. V Brezuli smo obiskali kmetijo Fanike Hameršak in tam pogledali, kako nastanejo žganci. Nato  smo še mi poskusili, kako se to dela. Dekleta naše skupine smo najprej izdelale angelčke, nato pa šle ličkat koruzo. Potem smo koruzo luščile in nato še zmlele pri mlinskem kamnu. Še prej pa smo šle k sosedom na Ekološko kmetijo Belca pogledat, kako se dela z električnim mlinom. Ko smo opravili vseh pet postaj, so nam pripravili žgance. Jedli smo iz skupnih skled. Ni imel vsak svoje tako kot danes, ampak smo jedli tako kot nekoč. Ko smo končali, smo se peš odpravili do šole in se tam še malo igrali.

Najlepše se zahvaljujemo Klemnu Hameršaku, Faniki Hameršak, Branku in Lidiji Belca ter ostalim sodelujočim, da so nam omogočili tako čudovit dan.

Hana Štular, 4.a