Select Page

Bmxar, skejter, smučarski krosist ali enostavno Filip Flisar. Verjetno ni stvari, ki je Filip ni poskusil. Njegova najnovejša naloga je biti oče mali Sofii. Novo pečena družinica pa rock n rolla v novem svetu. Velja za človeka, obsedenega z adrenalinom, saj uživa v ekstremnih športih. V prostem času se ukvarja z rolkanjem in downhillom (gorskim kolesarskim spustom). Znan pa je predvsem po svojih brkih ter humorju.

 KAJ SI SI ŽELEL POSTATI V MLADOSTI?
Ko sem bil mali, sem vedno hotel bit motokrosist. Doma nismo imeli  dovolj financ, mama se je bala za mene, da bom zlomil vse motorje in tako na žalost nisem bil motokrosist. Sem pa smučarski krosist.

IN TVOJI HOBIJI?
Za kolo ne moram reči, da je hobi, ampak že kar stalnica, ker v tem tudi tekmujem. Drugače imam rad kuhanje, skejtanje, aktivno druženje s prijatelji in vse kar je povezano s športom.

SMUČAŠ DEJANSKO ŽE OD OTROŠTVA. ZAKAJ RAVNO KROS SMUČANJE?
Zaradi tega, ker imam tukaj največ znanja. Obvladam skoke, znam dobro smučati in predvsem mi je všeč ta borba.

KATERI DOSEŽEK TVOJE KARIERE NAJBOLJE POMNIŠ IN ZAKAJ?
Mislim, da ravno svetovno prvenstvo, ko sem postal svetovni prvak, Bilo je bilo blizu Slovenije, natančneje v Avstriji. Seveda pa tudi zato, ker so me tam spodbujali moji prijatelji, družina in zvesti navijači.

GLEDE NA TO, DA VSI VEMO, DA SO TVOJI BRKI TVOJ ZAŠČITNI OZ. PREPOZNAVNI ZNAK, ME ZANIMA, KAKO JE PRIŠLO DO TEGA, DA JE TEMU TAKO OZ. OD KOT TAKŠNA IDEJA?
Začel sem si spontano puščati brke, ki so se začeli vihati in rasti. Zdelo se mi je zelo zanimivo , zato sem si jih tudi pustil.

SI POLN ADRENALINA. KATERA JE TVOJA NAJBOLJ »NORA« STVAR, KI SI JO NAREDIL V ŽIVLJENJU?
Pikolina. V življenju sem naredil veliko norih stvari, sploh če vprašaš mojo mamo. Kaj pa vem, mogoče enkrat, ko me je prijatelj zapeljal z avtom, med tem ko sem se držal za odprto okno, 120km/h, le zato da sem se lahko spustil in zapeljal po zadnjem kolesu.

STRAH? JE TO BESEDA, KI JE V TVOJEM ŽIVLJENJU SPLOH ZNANA? TOREJ TE JE ČESA STRAH?
Mama mi je vedno govorila, da me je lahko strah samo človeške hudobije oz. človeškega zla. Ne glede na to da imam rad adrenalin ne, morem reči, da me ni ničesar strah. Imam nekatere meje, ki jih zaradi strahu ne presežem.

PRED KRATKIM SI POSTAL OČE. ČESTITAM. KAKO SE SEDAJ POČUTIŠ IN ZNAJDEŠ V NOVI VLOGI?
Hvala. Super se znajdem in počutim. Prva dva meseca sem bil kar utrujen, sedaj pa sem se že privadil. Hčerka je zelo pridna in zdrava. Zame je to nekaj novega in zanimivega.

KDO JE BIL POBUDNIK PRI IZBIRI IMENA IN KAKO STA PRIŠLA DO IZBIRE SOFIA?
Ime je izbrala moja punca, sicer sem pa jaz dal tudi nekaj idej, ampak niso prišle v ožji izbor. (smeh)

KAKO USKLAJUJEŠ SVOJE ZASEBNO ŽIVLJENJE S SVOJIM ZASEDENIM URNIKOM?
Zelo je težko. Imam ogromno treningov, sam moram skrbeti za svoje sponzorje, finance in zraven tega je še tukaj otrok. Definitivno pa imam od jutra do večera kaj početi.«

KAKO TO, DA SI SE ODLOČIL ZA SVOJE OSEBNO VOZILO IZBRATI RAVNO FORD MUSTANG? JE TO ZARADI ADRENALINA?
Ja, zdi se mi, da karakterno paševa skupaj ,saj je športen, divji in nevsakdanji. Odraža moj karakter.

RAZMIŠLJAŠ MORDA O NAKUPU NOVEGA DRUŽINSKEGA AVTOMOBILA? BO TO PONOVNO FORD?
He he. Čisto mogoče. Monika si je pred kratkim kupila avto, ki ni Ford kljub mojemu predlogu. Sam sem ji predlagal, da kupi nov Ford S max, ampak se s tem ni strinjala. Sedaj je sama mnenja, da bi ga res potrebovala. Mogoče v prihodnosti.

KAKŠEN JE TVOJ ŽIVLJENJSKI MOTO?
Če delaš dobro, se ti dobro vrne.  

Intervjuvala in zapisala: Tanaja Žunko, 9.a