Select Page

V sredo, 10. 10. smo imeli tehniški dan in se z avtobusom odpravili proti Mariboru, kjer smo obiskali SERŠ (srednjo elektro-računalniško šolo). Preden smo stopili v stavbo nam je eden izmed dijakov 4.letnika  predstavil električno kolo, s katerim smo se lahko tudi malo zapeljali. Taka kolesa konstruirajo dijaki sami. Socialna delavka nas je odpeljala v eno izmed učilnic, kjer nas je pričakala ga. ravnateljica in nam  predavala šolo, šolske programe in njihove uspehe, ki jih ni malo.

Kasneje smo se razdelili v dve skupini. Prva si je šla ogledat prostore šole kot so : telovadnica, fitnes, učilnice … Druga skupina pa si je ogledala učilnico, v kateri nadobudni fantje preživljajo veliko prostega časa, saj jih veseli biti za kamero in urejati manjše filmčke. Dijaki različnih letnikov so nam povedali seveda tudi malo več o elektriki, računalnikih in podobnem… Vozili smo lahko robotke, poskušali eksperimentirati z  elektriko in podobno. Po malici, ki so nam jo pripravili na SERŠ-u, se je ena izmed skupin odpravila narediti svojo spletno stran, druga skupina pa je šla na delavnico o photoshopu.

Preživeli smo prečudovit dan poln informacij. Zahvalili bi se še enkrat vsem zaposlenim in dijakom, ki so nas toplo sprejeli in nas zasuli z novimi informacijami. Gotovo so si pridobili kakšnega bodočega dijaka.

Zapisala:Tanaja Žunko – Vlašič, 9.a