Select Page

Danes, v petek, 12. 10. 2018, smo se astronomi, literati in novinarji odpravili na Pohorje, v dom Planinka, kjer bomo preživeli dva zanimiva ustvarjalna dneva.

Po pouku smo vsi nestrpni sedli v avtobus, ki nas je zapeljal do doma. Nekaj učencev osmošolcev nas je dom že poznalo, saj smo tukaj preživeli šolo v naravi.

Najprej so nas razdelili po sobah, kamor smo odnesli svojo prtljago, nato nas je čakalo kosilo. Ker ima dom svoja pravila, je šest učenk čakalo dežurstvo. Pripraviti so morale mize (pribor in krožnike), obvestiti učence, da je kosilo in po kosilu pospraviti mize. Kosilo je bilo zelo dobro.

Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa za pripravo postelj. Nato so se astronomi zbrali v jedilnici, kjer jim je učiteljica Romana razdelila naloge. Naloge na učnih listih morajo astronomi narediti do odhoda.

Tudi literati in novinarji so dobili svoje naloge. Literati so oblikovali zastavo domišljije za natečaj, novinarji pa smo dobili zadolžitve. Lukas je fotografiral naše delo, Nina, Kaja in Nuša smo pripravile poročilo dneva. Vsi novinarji smo oblikovali logotip našega spletnega časopisa. Narisati nam ga je pomagal Miha Krevh, likovni as.

Po končanem delu smo imeli prosti čas, ki so ga nekateri izrabili za sestavljanje lego robotov, za katere je poskrbel učitelj Aleš, drugi pa smo se družili po sobah. Športniki so odhiteli na igrišče, kjer so igrali nogomet in košarko.

Ob 18.00 so nas dežurni učenke poklicale k večerji. Po odlični večerji nas je čakal ogled zvezdnatega neba skozi teleskop.

Sedaj nas čaka zanimiva noč in igra KDO BO PREJ ZASPAL – učitelji ali učenci? Kaj mislite?. To vam zaupamo jutri.

Zapisale: Nuša Vogrin, Nina in Kaja Gorkič

FOTOGRAFIJE